Tarihçe

Okulumuz ilk defa 1944 yılında Tophane mahallesinde bulunan Maksut Paşa'nın Konağının Milli Eğitim Bakanlığınca  satın alınarak Akşam Kız Sanat Okulu olarak faaliyete geçirilmiş, 1955 yılında Kız Enstitüsüne dönüştürülmüştür. 1957 yılında bina fiziki olarak ihtiyacı karşılayamadığı için yıkılarak eski temeller üzerine bu gün B Blok  olarak kullandığımız bina inşa edilmiştir.1975 yılında Uygulama Anaokulu Süleyman Ferhatoğlu 'dan  satın alınan binada hizmete açılmış, ayrıca sınıf ihtiyacını karşılamak üzere Eğitim Araçlarının yanındaki  geçici sınıflar inşa edilerek Eğitim Öğretime devam edilmiştir.

1988 yılında baraka binalar yıkılarak yeni binamızın inşaatı başlamıştır. İnşaat tamamlanıncaya kadar orta kısım Kurtuluş İlkokulunda  Eğitiminde devam etmiştir. 1993 yılında yeni binanın inşaatı tamamlanarak  Milli Eğitim Bakanımız Sayın Köksal TOPTAN tarafından hizmete açılmıştır.

Okulumuz 1974-1975 eğitim-öğretim yılından itibaren Kız Meslek Lisesi olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.

2014-2015 Rize Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla hizmet verdi. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adı ile hizmet vermeye devam etmektedir.

Yayın: 24.10.2013 - Güncelleme: 10.03.2024 22:00 - Görüntülenme: 2165