T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / MERKEZ - Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ömer Halaç İşitme Engelliler Okulunu Ziyaret

Okulumuz çocuk gelişimi ve eğitimi alanı 11-A sınıfı öğrencileri alan öğretmenleri Esra MAKAS ve Zeynep Oya GÖKÇE eşliğinde Ömer Halaç İşitme Engelliler Okulunu ziyarette bulunmuşlardır.

 

Yetersizlik türleri ve kaynaştırma eğitimi dersinde görme yetersizliği olan bireyler konusu işleyen alan öğrencilerimiz bu ziyaretleri sırasında görme yetersizliği sınıfına konuk olup öğrencilerin eğitim materyallerini gözlemleme ve kullanımı konusunda deneyimleme fırsatı bulmuşlardır.

 

Sınıfta bulunan görme yetersizliği olan öğrenci ile hem yetersizliğe dair hem de kendi yaşamına dair sorular soran öğrencilerimiz edindikleri bilgilerini pekiştirmiştir.

 

Ardından dersin öğretmeni Elif DURMUŞ öğrencilerimize görme yetersizliği olan bireylerin kullandığı baston çeşitlerini tanıtıp, öğrencilerimizin görme derecelerini deneyimlemeleri için simülasyon çalışmasını öğrencilerimizle beraber uygulamıştır.

 

Gezinin son aşamasında okulda bulunan öğrencilerle ile voleybol oynayan okul öğrencilerimiz hem kaynaştırma uygulamasının birebir içinde bulunmuş hem de eğlenceli vakit geçirmişlerdir.

 

Ömer Halaç İşitme Engelliler Okulu idaresine ve öğretmenlerine bizleri ağırladıkları için teşekkür ederiz.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.10.2023 - Güncelleme: 19.10.2023 10:53 - Görüntülenme: 200
  Beğen | 0  kişi beğendi