Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tophane Mah. Şehit Er Uğur Korkmaz Sokak No 3 Rize Merkez
Vizyon
Rize Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak vizyonumuz; İnsani değerlerle ve mesleki becerilerle donanmış insanlığa faydalı bireyler yetiştirmek.
Misyon
Rize Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak misyonumuz; Öğrencilerimizin Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, mesleki donanımlarını, kendi istek ve kabiliyetlerini de dikkate alarak çağın gerekleri doğrultusunda şekillendirerek kendine güvenen sorumluluk sahibi, yeniliklere ayak uydurabilen, vatanını ve milletini seven, bilgili, mesleki anlamda yetişmiş, mesleğiyle ilgili teknik donanıma sahip, sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilen kalifiye insan gücü olarak yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz 2008-2009 öğretim yılında Bilişim teknolojileri Bölümü öğrencileri Proje Tabanlı beceri yarışmasında Bilişim teknolojileri alanında “e-neyesem” adlı projesiyle il birinciliği kazanmıştır. Yine aynı yıl Proje Tabanlı beceri yarışmasında Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında “Acı Biber Soslu Hamsili Mantı” projesiyle il ikincisi olmuştur. 2009-2010 eğitim öğretim yılında düzenlenen Proje Tabanlı Beceri Yarışmasında Giyim Üretim Teknolojileri bölümü “Çok amaçlı Gelinlik ” Projesiyle mansiyon, El Sanatları Teknolojisi Bölümünün “Çay Tohumundan Kolye ” Projesiyle İl birincisi, Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünün “Kivi Tatlısı” adlı projesiyle İl birinciliği kazanmıştır.
Öğretim Şekli :Gündüzlü, Kız
Yürüyerek
Şehir Merkezi
Şehir Merkezinde
Voleybol ve Basketbol takımları mevcut.